İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018’de gerçekleşecek olan ‘1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması’na katılan genç çatı ustaları; uygulama kalitesi, uygulama süresi, iş güvenliği ve alan temizliği açılarından birinci seçilmek için kıyasıya yarışacak…
Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye işgücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini belirleyecek. İlki düzenlenecek yarışmanın geleneksel hale getirilerek, ilerleyen yıllarda Uluslararası Çatı Sanayicileri Federasyonu-IFD’nin düzenlediği “Dünya Genç Çatıcılar Şampiyonası”na Türkiye Takımı’nın seçilmesi için bir hazırlık olması hedefleniyor.
Genç çatıcılar kıyasıya mücadele edecek
İstanbul Fuar Merkezi’nde 29 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek ‘1. Ulusal Genç Çatıcılar Yarışması’nda katılımcılar 3 kişilik takımlar halinde yarışacak. Takımlar 30 yaş altı 2 uygulamacı ve yaş sınırı olmaksızın bir takım liderinden oluşacak. Yarışma, ‘kırma’ ve ‘düz’ çatılar kategorilerinde gerçekleşecek. Ekipler, en kısa zamanda, en kaliteli uygulamayı, iş güvenliği ve alan temizliğine en uygun şekilde hareket ederek tamamlamaya çalışacak. Tüm genç çatı ustalarına açık olan yarışmanın son katılım tarihi 27 Şubat 2018.
Eğitim projelerimiz tüm sektörlere örnek teşkil ediyor!
Sektöre değer katan birçok projeyi hayata geçiren ÇATIDER, inşaat sektöründe bir ilk olan e-öğrenme projesi ‘Yapı Okulu’ ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandırıyor. Yapı Okulu aynı zamanda yapı sektörünün tüm bileşenlerine kendi sektörel okullarını açma fırsatı da sunuyor. İsteyen sektörler Yapı Okulu bünyesinde kendi alanlarında uzaktan mesleki eğitim verebilecek.
ÇATIDER ayrıca ‘Ustalar Kulübü’ kurulması kararı alarak, firma kulüpleriyle koordineli olarak çalışmalara başladı. Öğrenci ve ustalarla etkinliklerde bilgi ve beceri artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
Sektöre değer katacak
ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye’de çatı sektörünün son yıllarda teknoloji, malzeme ve uygulama açısından çok geliştiğini ancak buna rağmen halen kalifiye çalışan eksikliği yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’de ilk kez düzenlenen Genç Çatıcılar yarışması ile ‘Türkiye’de bina çatılarının doğru malzemelerle, yetkin uygulamacılarla, standartlara ve iş güvenliği kurallarına uygun olarak oluşturulmasına dikkat çekmek’, ‘alanında başarılı ve ihtisas sahibi uygulamacıların ödüllendirilmesi yoluyla iyi uygulamaları özendirmek ve yaygınlaştırmak’ ve ‘uygulamacı, işveren ve son kullanıcıları bilinçlendirerek, sektöre çok yönlü katkı sağlamayı’ amaçlıyoruz. Çatı sektörünün en büyük kuruluşu olarak, sektörün gelişmesi ve eğitimli işgücümüzün artmasına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde öğrencilere teknik eğitim, ustalara mesleki eğitim ve çatıcılık eğitimi veren öğretmenlerimize güncel uygulamalar hakkında bilgi veriyoruz. ÇATIDER’in de üye olduğu Uluslararası Çatıcılık Federasyonu’nun (International Federation For The Roofing Trade-IFD) ile ilişkilerimizi güçlendirerek son teknolojinin yanısıra eğitim sistemleri ve birçok konuda sektörümüze bilgi aktarımı yaparak, güncel gelişmeleri sektör paydaşlarımıza aktarıyoruz.”