Toplam 6 bin 600 metrekare büyüklüğe sahip tesis, aynı anda 20 özel jete hizmet verebiliyor.
Yaz aylarında ayda ortalama 2 bin uçağın iniş gerçekleştirdiği Milas – Bodrum Havalimanında özel uçakların bakımları da yapılmış olacak. Şirketin kurucusu Lübnan asıllı Kadri Muhiddin, Türkçe “Bodrum cennet” diyerek şunları söyledi:
“Buraya iş adamları özel jetleriyle geliyor. Tatillerini yapıyor. Uçaklar tatil boyunca Milas – Bodrum Havalimanında kalıyor. Kurduğumuz tesiste iş adamları beklerken tüm bakım işlemleri gerçekleştiriliyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.”
Hangarın boş olduğu dönemde de havayolu uçaklarına hizmet verdiğini belirten Muhiddin, “Amacımız 12 ay verimli çalışmak. Türkiye çok stratejik bir yerde. Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Çin pazarına kadar ulaşan geniş bir coğrafyada amacımız özel uçakları, yolcu uçaklarını getirmek” dedi.
Hangar yatırımı
AMAC Aerospace Grup CEO’su Muhiddin şöyle devam etti:
“Türkiye’nin hızlı büyüyen ekonomisi, özel havacılık sektörünü de geliştiriyor. Özel mülkiyette 150 özel uçak bulunurken, kısa sürede 600 uçağa ulaşacağını öngörüyoruz. Bu rakam Almanya’nın özel mülkiyetteki uçak sayısına eşit. Türkiye ve Muğla’nın uçak bakımında bölgede merkez üs olmasını hedefliyoruz.”
3. Havalimanının devreye girmesiyle pazarın daha da hareketleneceğini belirten Muhiddin, “Türkiye sektörümüz için istikrar vadettiği için bu yatırımı yaptık. Hangar yatırımlarımızın sayısını da artırmayı ve ilerleyen yıllarda kapasitemizi büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.