22 Kasım 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriPUSULA’NIN 80. SAYISINDA DEPREM SONRASI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE KENTLER ELE ALINDI

PUSULA’NIN 80. SAYISINDA DEPREM SONRASI SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VE KENTLER ELE ALINDI

ODE Yalıtım’ın sektördeki dinamikleri, güncel gelişmeleri ve trendleri 20 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak okurlarıyla buluşturduğu Pusula Dergisi’nin 80’inci sayısı yayınlandı.

Bu özel sayıda deprem sonrasında üretimin sürdürülebilirliği ve yaşanabilir şehirler için çözüm önerileri, uzmanlar ve sektör profesyonelleri tarafından farklı yönleriyle ele alındı. Dergi ayrıca bu sayı itibarıyla firesiz üretim ilesıfır atık prensiplerine uygun ölçülerde vegeri dönüştürülebilir kağıt kullanılarak basılmaya başlandı.

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım’ın sektörün gelişimine katkı sunmak, güncel gelişmeleri, dinamikleri ve trendleri anlatmak üzere 20 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak yayınladığı Pusula Dergisi’nin 80’inci sayısı okurlarla buluştu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından hazırlanan dergide üretimin sürdürülebilirliği ve yaşanabilir şehirler konuları ele alındı. “Şimdi Doğru Sorular Sorma Zamanı” kapağıyla çıkan dergide; yapı-inşaat dinamikleri,sanayi sektörü, üretimin devamlılığı için atılması gereken adımlar, bina güvenliği, deprem sonrası değişen iç tasarım süreçleri ve yeni nesil yaşam alanı anlayışıile sürdürülebilir kentler gibi konular, aralarında iş insanları, mimarlar, akademisyenlerin de yer aldığı uzmanlar ve sektör profesyonelleri tarafından çok yönlü olarak ele alındı.Derginin her ay merakla beklenen “Fark Yaratanlar” köşesinin konuğu ise ismi 17 Ağustos depremiyle özdeşleşen AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki oldu.

Sıfır atığa uygun baskı

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda“Enerji Verimliliği”,“Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “SürdürülebilirŞehirler ve Topluluklar”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”alanlarında politikalar üreten ODE Yalıtım, 2023vizyonu kapsamında Pusula’da da birtakım değişiklikler yaptı. Dergi 80’inci sayısı itibarıyla firesiz üretim ile sıfır atık prensiplerine uygun ölçülerde vegeri dönüştürülebilir kağıt kullanılarak basılmaya başlandı.

ODE Yalıtım Hakkında:
1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan birine yönelerek yalıtım sektöründe ilerleme kararı aldı. 1990 yılında ithalatçı, 1996 yılında ise üretici kimliğine kavuşan ODE; Yapı ve Teknik Yalıtım olmak üzere 2 ana kategoride üretim yapmaktadır. ODE bugün 6 modern üretim tesisinde, 4 binden fazla ürün çeşidi ve uzman personeliyle yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer almaktadır. Global bir marka olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım’ın ürünleri, 6 kıtada, 75’in üzerinde ülkede tercih edilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz