Daikin Türkiye, kullanıcılarının şimdiden kışa hazırlanması için geleneksel kombi bakım kampanyasını başlattı. Daikin, Airfel ve Daylux markalı kombileri kapsayan kampanya 31 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek ve kullanıcılar böylece kışa konforlu bir şekilde giriş yapabilecekler. Kampanya kapsamında kombi performansı için en önemli 5 noktanın bakımı yapılırken, cihazlarda bir dizi kontrol ve ayar da gerçekleştirilmiş olacak. Bu süre zarfında ‘indirimli’ olarak hizmet alacak kullanıcılar kombilerini yıllar boyunca ilk günkü verim ve tasarruf oranlarıyla kullanabilecekler.
İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin; her yıl düzenlediği kombi bakım kampanyası ile kullanıcılarını kışı güvenli ve konforlu bir şekilde geçirmeye davet ediyor. Daikin, Airfel ve Daylux markalı kombileri kapsayan ve 31 Ekim’e kadar devam edecek olan indirimli bakım kampanyası ile hizmet alacak kullanıcılar kombilerini yıllar boyunca ilk günkü verim ve tasarruf oranlarıyla kullanabilecekler. Bilindiği üzere verimlilik ve güvenlik açısından büyük önem taşıyan periyodik bakım, cihazın ömrünü uzatırken onarım ve işletme maliyetlerini de büyük oranda düşürüyor.
Uzmanlar, verimi artırmak amacıyla eklenen termostatik vana, oda termostatı gibi aparatların yanı sıra düzenli kombi bakımı ve doğru kombi kullanımının fatura bedellerini yüzde 35’e kadar düşürülebileceğini belirtiyor.
Ortalama kombi kullanım ömrünün 10 yıl olduğuna dikkat çeken Daikin uzmanları, bu sürenin bakımı zamanında yapılan kombilerde daha uzun olabileceğini aktarıyor. Kombilerin optimum verimlilikte çalışmalarını sürdürmesi için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekiyor. En önemlisi de bakımlar sırasında can güvenliği için tüm emniyet sistemlerinin, faaliyetlerinin ve sağlamlıklarının kontrol edilmesi önem arz ediyor.
Daikin’in kombi bakım kampanyası yüzde 25 indirim ile sunuluyor. İndirimli kombi bakım fiyatından yararlanmak isteyen kombi kullanıcıları Daikin yetkili servislerinden veya
444 999 0 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alabiliyor.
KOMBİ BAKIMI İLE CEBİNİZİ YAKMADAN EVİNİZİ GÜVENLE ISITIN
Kombi bakımı, cihazın verimliliği ve enerji tüketimi noktasında da önem arz eden bir konu. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen kombi bakımı sırasında öncelikle gaz ve hava karışım oranları kontrol ediliyor, gaz tüketim sorunları çözülüyor. Bunun yanı sıra fan fonksiyonlarının kontrolü ve temizliği de gerçekleştiriliyor. Yapılan ayarlar ile elektrik sarfiyatı azaltılıyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor.
YETKİSİZ SERVİSLERE DİKKAT
Montaj aşamasında baca montajının ve yoğuşma giderinin düzgün olmaması, topraklama bağlantısının yapılmaması cihazların bozulmasına veya veriminin düşmesine neden oluyor. Uzmanlara göre, ateşleme ve alev komponentlerinin zamanla yıpranması ve kurum yapması da verimi düşürüyor; tesisatta ve radyatörlerin üst kısmında oluşan hava, su akışını azalttığı için yeterince ısıtma yapmaz hale geliyor. Kombi alt bağlantı filtrelerinin temizlenmemesi de verim kaybına neden oluyor. Bu nedenle öncelikle kombi bakımının düzenli olarak yaptırılması, hem konfor hem de enerji tasarrufu açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, kombi bakımlarında ‘ucuz olsun’ düşüncesiyle yetkisiz servislerden hizmet almanın, kullanıcıya ilerleyen dönemlerde daha büyük masraflar çıkarabileceği konusunda uyarıyor.
BAKIM KAMPANYASI İLE HANGİ HİZMETLER VERİLECEK?
* Besleme gerilimi ve akım değerlerinin kontrolü
* Gaz giriş basıncının kontrolü
* Ana eşanjör dış yüzey temizliği
* Brülör memeleri temizliği
* Fan temizliği yapılacak (Hermetik kombilerde)
* Küresel vana dahil gaz kaçak kontrolü
* Kalorifer tesisatı ve su basıncı kontrolü
* Genleşme tankı ön basınç kontrolü
* Plakalı eşanjör kontrolü
* Üç yollu vana fonksiyon kontrolü
* Sirkülasyon pompası sıkışma ve ses kontrolü
* Ateşleme elektrodlar kontrolü
* Kontrol paneli veya uzaktan kumanda saat ve program ayarları
* Gerekli parametre ayarları
* Sıcaklık sensörlerinin kontrolü
* Termostat ve termostatik vanaların kontrolü
* Atık gaz bacası bağlantıları ve egzoz gazı kaçağı kontrolü (Hermetik kombi)
* Baca çekişinin kontrolü (Bacalı modellerde)
* Baca sensörünün işlerlik kontrolü (Bacalı modellerde)
* Baca gazı analizi ( Yoğuşmalı kombilerde )
* Drenaj sifonu kontrolü (Yoğuşmalı kombilerde)
* Genel Fonksiyon kontrolü
* Enerji verimliliği ve kullanım ile ilgili bilgilendirme