18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİlk kez ev alacaklara 1,20 faizle kredi verilecek!

İlk kez ev alacaklara 1,20 faizle kredi verilecek!

İlk evim konut kampanyası, ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet desteği sağlayan bir konut projesidir.

Düşük faizli ilk evim konut kredisi başvurusu ne zaman? sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. İlk kez ev alacaklar için konut kampanyası ile ev sahibi olmak isteyenler başvuruların ne zaman başlayacağının araştırmasını yapıyor. Ev sahibi olma hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için devletin desteğiyle sunulan “İlk Evim Konut Kampanyası” hakkında merak edilen tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz. Peki, ilk evim konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? 1.20 faiz oranlı kredi başvuru şartları neler, peşinat ve vade sayısı nedir?

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi imkanı sunan bu kampanya, konut edinmeyi kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. İlk evim konut kampanyası ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtı aranıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan ilk kez ev alacaklara yönelik konut kredisi kampanyasının ayrıntıları merak konusu olmaya devam ediyor. İlk evim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaş, bir süredir gündemde olan düşük faizli kredi durumu hakkındaki son gelişmelere odaklandı. İşte, 1.20 faizli kredinin başvuru şartları hakkında bilgiler…

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun yıl sonuna kadar Meclis’te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği tahmin ediliyor.

İLK EVİM KONUT KAMYANYASINDA VADE SAYISI NE KADAR?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı.

Böylelikle artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması hedeflenecek.

Henüz gündemde olan 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar netleşmese de beklenti vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere çekilmesi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz