27 Eylül 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriEv alacaklar dikkat! Kamu bankasından konut kredisi indirimi!

Ev alacaklar dikkat! Kamu bankasından konut kredisi indirimi!

Konut kredisi faizlerinde düşüşün ilk sinyali geldi. Bir kamu bankası konut kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Buna göre yüzde 2.79’a varan faiz oranıyla finansman imkanı sağlanacak. Peki şartları neler? Diğer bankalar da konut kredisinde faizleri düşürmeye başlar mı? İşte detaylar…

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre Ziraat Bankası “Konut Kredisi Ürün Paketi” kapsamında konut kredisi faizini 60 aya kadar yüzde 2.89, 120 aya kadar olan vadede ise yüzde 2.79’a düşürdü.

Peki Ziraat Bankası’nın kredi kampanyasından yararlanmak için şartlar ne? 1 milyon TL kredi kullandırılmak istense aylık taksitler ne kadar oluyor? Diğer bankalar da konut kredisi faizlerini düşürür mü?

KREDİ KAMPANYASINA BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri milliyet.com.tr’ye açıklayan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tutuyor olsa da enflasyonda yaşanan gerileme bize orta ve uzun vadede konut kredilerinin bir nebze rahatlayacağını gösteriyor. Ziraat Bankası’nın kredi faiz oranlarında yaklaşık 2 puanlık indirimi piyasada bir ilgi uyandırdı diyebiliriz.

YENİ KAMPANYADA 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ İÇİN ÖDEME TUTARI NE KADAR OLUYOR?

1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vadede faiz oranı aylık yüzde 2.79, bunun taksitleri 28 bin 966 TL’ye geliyor. Yıllık maliyet oranı yüzde 39.77 oluyor. Bu da şu demek: 1 milyon TL’ye karşı geri ödenecek toplam tutar 3.475.928 TL olacaktır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz