28 Ekim 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTSKB, 11 İlde 11 Kütüphane Projesi’nin 8. Okul Kütüphanesini Hatay Anadolu Lisesi’nde...

TSKB, 11 İlde 11 Kütüphane Projesi’nin 8. Okul Kütüphanesini Hatay Anadolu Lisesi’nde Açtı

Uzun yıllardır kapsayıcı kalkınma odağında çalışmalar yürüten TSKB, 2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerde nitelikli eğitime katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ‘11 İlde 11 Kütüphane’ projesi kapsamındaki 8. okul kütüphanesini Hatay Anadolu Lisesi’nde açtı. TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’nin Hatay’daki açılış töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Bu projeyi, yaşadığımız deprem felaketinde ekonomik ve sosyal açıdan büyük hasar gören kentlerimizde kalıcı iyileşmeye ve eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak için başlattık. Bu kapsamda, bir yıl kadar kısa bir süre içinde 8. okul kütüphanemizi Hatay Anadolu Lisesi’nde açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Sürdürülebilir bir gelecek için kapsayıcı ve nitelikli kalkınma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası), Eylül 2023 tarihinden başlayarak 2025 yılına kadar tamamlamayı taahhüt ettiği ‘11 İlde 11 Kütüphane’ projesi kapsamında, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın ardından sekizinci TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ni Hatay Anadolu Lisesi’nde açtı. Banka, proje çerçevesinde 2025 yılı mayıs ayının sonuna kadar Kilis, Elazığ ve Malatya’da açacağı kütüphanelerle, 11 ilde 11 kütüphane açma taahhüdünü yerine getirmiş olacak.

 

Hatay Anadolu Lisesi, yaşanan depremlerin ardından 530 öğrencisiyle eğitim öğretim hayatına devam ediyor. TSKB tarafından açılan kütüphanede, binlerce kitabın yanı sıra satranç ve çeşitli akıl oyunları da bulunuyor. T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği roman ağırlıklı toplam 4 bin kitabın öğrencilerin kullanımına sunulduğu kütüphanenin dışında “TSKB Çalışma Alanı” adı verilen özel bir birim daha oluşturuldu. Üniversiteye hazırlanan son sınıf öğrencilerinin etüt çalışması yapabilmesi amacıyla kurulan “TSKB Çalışma Alanı” da ekim ayında hizmete girdi.

2023 yılının Eylül ayında ‘TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi’ adıyla Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde ilk okul kütüphanesini açan TSKB, Hatay’da açtığı sekizinci okul kütüphanesi ile bugüne kadar yaklaşık 6 bin öğrenciye 35 bine yakın kitabın yanı sıra çeşitli akıl oyunları ve eğitim destek ekipmanları ulaştırdı.

Açılış töreninde konuşan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Bu projeyi, yaşadığımız deprem felaketinde ekonomik ve sosyal açıdan büyük hasar gören kentlerimizde kalıcı iyileşmeye ve eğitimde fırsat eşitliğine destek olmak için başlattık. Bu kapsamda, bir yıl kadar kısa bir süre içinde 8. okul kütüphanemizi Hatay Anadolu Lisesi’nde açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kütüphanemiz, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın listesine göre seçilmiş 4 bin roman ağırlıklı kitap, çeşitli akıl oyunları ve teknolojik gereçler sunarak öğrencilere geniş bir okuma ve çalışma imkânı sağlayacak. Ayrıca, bölgede üniversite sınavına hazırlık için uygun bir eğitim destek alanına duyulan ihtiyacı göz önünde bulundurarak, eş zamanlı TSKB Çalışma Alanımızın da açılışını gerçekleştirdik. Kütüphane ve çalışma alanımızın ülkemize ve Hatay’a hayırlı olmasını diliyor; gençlerimize fayda sağlamasını umuyorum” dedi.

 

TSKB 100. Yıl Cumhuriyet Kütüphaneleri:

 

Adıyaman, Gölbaşı / Mehmet Akif Ersoy İlkokulu
Gaziantep, Nurdağı / Terken İlkokulu/Ortaokulu
Kahramanmaraş, Pazarcık / Çimko İlkokulu
Adana, Yüreğir / Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu
Osmaniye, Merkez / Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu
Şanlıurfa, Siverek / 15 Temmuz Şehitleri İlk ve Ortaokulu
Diyarbakır, Dicle / Dicle Koru Köyü Hacı Ali Kaya İlkokulu ve Koru Ortaokulu
Hatay, Günyazı / Hatay Anadolu Lisesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz