18 Ekim 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriBorçlu Vatandaşlara Müjde! Yeni Yapılandırma Geliyor

Borçlu Vatandaşlara Müjde! Yeni Yapılandırma Geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal vergi borcu olan vatandaşlara müjde verdi. Yaklaşık 7 milyon 200 bin vatandaş için yapılandırma yolda…

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaklaşık 7 milyon 200 bin vatandaşı ilgilendiren yeni bir yapılandırma üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Ağbal, “2016 Temmuz’undan 2017 Mart’ına kadar vergi borçlarını vadesinde ödemeyen, yine vergi dairelerine ödenmesi gereken diğer trafik para cezası olur, motorlu taşıtlar vergisi olur, diğer vergilerle baktığımız zaman 7 milyon 200 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir yapılandırmayı bu suretle yapmış oluyoruz” dedi.

Haziran 2016’dan itibaren yeniden yapılandırmaya başvuran vatandaşların sonraki aylarda da 2017 Mart ayına kadar olan dönemde vergi ve prim borcu varsa önceki yaptığı başvurular tekrar güncellenecek.

2016 Haziran’dan önceki dönemlerden vergi borcu olmayan, prim borcu olmayan ama 2016 Temmuz’undan sonra ilk defa vergi borcu ve prim borcu olan vatandaşlar bu uygulamadan faydalanabilecek.

Yeniden yapılandırma kapsamında bir önceki yapılandırmadaki bütün uygulamalar devam edecek. Yaklaşık 47 milyar TL tutarındaki vergi alacağı yapılandırılmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz