Ev, işyeri, otel ve tüm yaşam alanlarında eşyaların dönüşümünün sağlanmasına olan ilgi gittikçe büyüyor. Evin her alanında kullanılabilen dönüşüm boyaları yüzde 75 tasarruf sağlarken, eşyaların ve alanların da yenilenmesini sağlıyor. Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu, boya öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken püf noktalarını açıkladı.
Bianca Boya Kurucu Ortağı Veysel Feyzoğlu, insanların evlerinde ufak tamiratları kendilerinin yapabileceğini fark ettiğini ve bundan da keyif aldıklarını belirterek, “Enflasyonist ortamın yaşandığı dünya ve ülkemizde yenilemek artık çok ciddi bir maliyet oluşturuyor. Bianca Stella yeni nesil dönüşüm boyasını tüketicilerle buluşturduk. Artık seramikler, fayanslar, mutfak tezgâhları, mobilyalar, banyolar vb. yüzeyler, astar ve zımpara olmaksızın boyanabilir hale geldi. Yenilemek yüksek maliyetli olduğu için dönüşüm yapmak çok daha avantajlı oluyor. Evlerde her türlü eşya boyanarak değiştirilmek yoluna gidiliyor.” dedi.
Boya öncesi dikkat edilmesi gereken püf noktalarını açıklayan Feyzoğlu, “Boya uygulamasından önce yapılması gereken en önemli hazırlık aşaması temizlik. Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü toz, kir ve yağdan arındırılmalı, gerekli durumlarda zımpara yapılmalı. Yağlı, silikonlu ve kalıntı bulunan bölgelere boya tutunamayacağı için mutlaka kimyasal temizleyiciler ile yüzey temizlenmeli ve gerekli durumlarda yağ sökücü kullanılmalı. İyi temizlenmeyen alanlarda boya tutunamayacağı için sorunlu bölge temizlendikten ve kurutulduktan sonra uygulama tekrarlanmalı. Paslı ve paslanabilecek riskli bölgeler zımpara ile temizlenmeli, Bianca Antipas ile korumaya alınmalı. Boya yapılacak yüzeylerde oynayan, kalkan, kabaran bir parça varsa onarılmalı, kaplama varsa ve sağlam değilse kaplamının sökülmesi daha iyi sonuç alınmasını sağlayacaktır. Kurutma makinesi yardımıyla mobilyalardaki kaplamalar yumuşatılarak kolayca sökülebilir. Temizlik yapıldıktan sonra ortamın tamamen kuru olduğundan emin olunması önemli noktalarından biri, gerekirse bir kurutucu ile yüzey kurutulmalı.” şeklinde konuştu.
Feyzoğlu, boya sonrası dikkat edilmesi gereken adımları ile şöyle sıraladı:
“Boyama işlemini tamamladıktan sonra uygulama yapılan yüzeylerin 1 gün, suya maruz kalan yüzeylerin ise 2 gün boyunca kullanılmamasına özen gösterilmeli. Su birikmesine izin verilmemeli ve ıslanan alan kuru bir bez ya da kağıt havlu ile kurulanmalı. Darbelere karşı korunmalı, yüzeye ağır eşya koymamalı, itme ve çekme yapmamaya dikkat edilmeli. Uygulama tamamlandıktan sonra doğrudan çamaşır suyu kullanılmasını önermiyor, kullanılması gerekiyorsa su ile seyreltilerek kullanılmasını öneriyoruz. Temizleme sırasında deterjan, yağ sökücü, leke sökücü, bulaşık deterjanı, sirkeli su ve benzerleri, bulaşık süngeri kullanılabilirken, telleme yapılmamalı. Ayrıca kireç sökücü, tuz ruhu, lavabo açıcı, yüksek oranlı alkol içeren maddeler, tiner, dezenfektan ile temas ettirilmemeli.”