19 Ekim 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriÇANKIRI’DA 249 KONUTUN YENİ SAHİPLERİ BELİRLENDİ

ÇANKIRI’DA 249 KONUTUN YENİ SAHİPLERİ BELİRLENDİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çankırı Merkez’de “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim” kapsamında inşa edilen projeden 249 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

TOKİ’nin Çankırı Merkez’de kentsel dönüşüm ve gelişim çerçevesinde inşa ettiği 249 konutun hak sahiplerinin belirlendiği kura töreni 27 Temmuz’da Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirildi.

TOKİ ile Çankırı Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve gelişim projesiyle yerinde dönüşüm esas alınarak ve hak sahipleriyle uzlaşılarak alandaki yıkımlar gerçekleştirilmiş ve konutların inşaatı başlatılmıştı. Şubat ayında çekilen kurayla kentsel dönüşüm kapsamındaki 163 hak sahibinin konutları belirlenmişti. Projeden kalan 249 konut ise kurayla satışa sunuldu. 249 konut için 1’i şehit ailesi, 29’u engelli ve 46’sı emekli olmak üzere 320 başvuru yapıldı.

2+1 planındaki 233 konut 576 TL’den, 3+1 planındaki 16 konut ise 809 TL’den başlayan taksitlerle yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 120, 156, 180 ay vade seçenekleriyle satışa sunuldu.

KENDİ YÖRESİNİN İZLERİNİ TAŞIYAN KONUTLAR

“Kendi yöresinden, kendi yaşantısından izler taşıyan” konutlar inşa etmede hassas davranan TOKİ, Çankırı’daki projede, geleneksel mimarinin kendine özgü güzelliğini, modern malzeme ve tekniklerle günümüze taşıdı. Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü kaplamalar, kat silmeleri, cephe ve çatılarda geleneksel Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz