Yedi Mavi, konumuna ve mimarisine en uygun çözümü Daikin VRV’de buldu
Türkiye’nin ve dünyanın prestijli gayrimenkul projelerinde dört mevsim doğru hava konforu yaşatan iklimlendirmenin öncü markası Daikin, Ataköy-Zeytinburnu sahil yolunda yükselen Yedi Mavi’nin de tercihi oldu. Toplam 63 bin 500 metrekare alan üzerine 17 kat, 7 blok, 848 konut ve 76 ticari ünite olarak inşa edilen Yedi Mavi’de, bölümler arasında birbirinden bağımsız iklimlendirme seçenekleri sunan Daikin VRV IV sistemleri kullanıldı.
Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) İstanbul’daki Zeytinburnu arazisi üzerinde karma bir proje olarak geliştirilen Yedi Mavi’de Daikin’in enerji ve tasarruf değerleri ile öne çıkan iklimlendirme çözümleri bir araya getirildi. Mimarisi Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan projede tercih edilen cihazlar arasında VRT (Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı) özelliğine sahip RXYQ-T model ısı pompası tipi dış ünitelerin yanı sıra, konutların alan özellikleri göz önüne alınarak seçilen FXDQ ve FXSQ model iç üniteler yer aldı. Bu projede Daikin’in tercih edilmesinde cihazların yüksek tasarruf değerleri ve düşük çevresel etkilerinin yanı sıra, farklı ortam sıcaklıklarında çalışma ve montaj kolaylığı gibi üstün konfor sağlayan özellikleri etkili oldu.
DÖRT MEVSİM, DOĞRU HAVA
“Doğru Hava Uzmanı” olarak her projeye özel çözümler geliştiren Daikin, Yedi Mavi sakinlerinin farklı ihtiyaç ve beklentilerini gözeten bir iklimlendirme sistemi kurdu.1+1’den 5+1’e uzanan farklı konut tipleri ile AVM, rezidans ve ofislerin yer aldığı Yedi Mavi projesinin iklimlendirmesinde yer alan VRV IV sistemleri, enerji dostu özellikleri ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıran fonksiyonlarıyla dikkat çekiyor. Yıllık yüzde 28’e varan oranlarda yüksek enerji verimliliğine ulaşan ve geniş sıcaklık aralıklarında çalışabilen sistem, kullanıcılarına yüksek sezonsal verimlilik değerleri ve düşük işletme maliyeti ile kazanç sağlıyor.
Yedi Mavi projesi için, ihtiyaca göre uygun kapasitede seçilen hava soğutmalı RXYQ-T heat pump (ısı pompası) dış üniteler, çoklu modül oluşturabilme ve bin metre toplam borulama uzunluğu özelliği sayesinde farklı büyüklüklere sahip alanlara rahatça kurulabiliyor. Deniz kenarı gibi ortamlarda yüksek koruma sağlamak için polyester termal toz boya ile (min 70μ) imal edilen, atmosfer korozyonuna karşı uzun ömürlü verimli çalışan dış ünite, tek bir soğutucu gaz devresi ile farklı çeşit ve kapasitelerden oluşan 64 iç üniteye kadar bağlanabilme özelliği taşıyor.
MİMARİ İLE UYUMLU İÇ ÜNİTELER
Yedi Mavi’de, dış ünitelerin üstün teknolojik özelliklerini Daikin’in çok özel gizli tavan tipi iç üniteleri tamamlıyor. Dışarıdan görünmeyen bu iç üniteler sayesinde ısıtma ve soğutma ihtiyacı görüntü kirliliği olmadan giderilirken, projenin mimari dokusu da korunuyor. Yedi Mavi’nin mimari konseptine uygun olarak seçilen FXDQ düşük statik basınçlı gizli tavan ve FXSQ orta statik basınçlı gizli tavan iç üniteler, sessiz çalışma ve enerji tasarrufu sağlayan özel geliştirilmiş DC fan motoru sayesinde konforu arttırıyor. Bu üniteler, incelikleri sayesinde de projenin dört tarafı camla kaplı, ferah tasarımıyla bütünlük sağlıyor. İç üniteler, yıkanabilir ve küf önleyici özelliği bulunan hava filtresi ile iç hava kalitesinin iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor. Opsiyonel kablolu kumanda, kablosuz kumanda ve merkezi kumanda ile kontrol edilebilme özelliğine sahip iç üniteler, bina yönetim sistemleri aracılığıyla rahatlıkla koordine edilebiliyor.
‘I-TOUCH MANAGER’ İLE AKILLI KONTROL
Yedi Mavi sakinlerine ayrıcalıklı bir iklimlendirme konforu sunacak yeniliklerden biri de VRV IV’ün ‘I-Touch Manager’ merkezi otomasyon özelliği oldu. Daikin’in özel olarak geliştirilen ‘I-Touch Manager’ merkezi otomasyon sistemi sayesinde kullanıcılar, cihazlarını kolaylıkla yönetirken, pay ölçer sistemi sayesinde de tüketilen enerjinin faturası daireler arasında adil bir şekilde pay ediliyor. Son derece kolay ve pratik bir arayüze sahip ‘I-Touch Manager’ ile enerji tüketimi ve faturalandırma, enerji kayıp kaynağını tanımlama, uzaktan internet erişimi, tüm iç-dış ünitelerin uzaktan arıza ve bakım için takibi, sistemi diğer sistemlerle uyumlu çalıştırma, otomatik iç ünite kaydı gibi işlemler de hızlı ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.