Polatyol Bahçeşehir’de yeni bir proje üretiyor. Tanıtım yüzünün doğa dostu kimliğiyle tanınan ünlü belgesel yapımcısı Serdar Kılıç’ın olduğu Eston Şehir Koru projesinde satışlar başladı.
Dünyanın en büyük 250 müteahhidi arasında yer alan Polatyol Bahçeşehir’de yeni bir projeye başlıyor. Proje için bir basın toplantısı düzenlendi. Lansmana Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, Polatyol Grup CFO’su Gökhan Harunoğlu, Evrenol Mimarlık Kurucu Ortağı Mehpare Evrenol ve doğa dostu kimliğiyle tanınan ünlü belgesel yapımcısı Serdar Kılıç katıldı.
Toplamda 1090 konutun olduğu ve 3 ticari birimin yer aldığı Eston Şehir Koru projesinde ilk olarak 248 konut satışa çıkarıldı. Projede ağırlıklı olarak Villa, Katlı Villa, 5 katlı Koru Konakları ve 7-8 katlı Koru Evleri bulunuyor. Projede 2+1’den başlayarak 5,5+1’e kadar çeşitli konut alternatifleri yer alıyor. Teslimlerin 2019 yılında yapılması planlanan Eston Şehir Koru projesinde konut tipleri 5 bin 500 TL metrekare fiyatıyla satışa sunuluyor. Projede konutların fiyatları 640 bin liradan başlarken, villaların fiyatları ise 2 milyon 620 bin liradan başlangıç gösteriyor.
Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Yeni gayrimenkul projemiz Eston Şehir Koru, tıpkı Mahallem projemizde olduğu gibi Bahçeşehir’in gerçek dokusuna uygun, yeşille iç içe az yoğunluklu bir proje oldu. Eston Şehir Koru’yu, 4 bin kişilik keyifli bir kasaba olarak planladık. 215 dönüm üzerine inşa edilecek projede 90 dönüm yeşil alan, 25 dönüm aktivite alanı planlandı. Meyve ve sebze bahçeleri, amfi tiyatro, açık hava sineması, evcil hayvan parkı, meydanları ve korularıyla hayat enerjimizi koruyacak çok özel bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Mimar Mehpare Evrenol, “Nefes alma noktaları, meydanlar ve korularla donatılan projedeki her metrekare, hem kişisel hayatın ön plana çıkartıldığı, hem mahremiyetin korunabildiği ve aynı zamanda sosyalleşmeye olanak veren bir formda planlandı” diye konuştu.
Serdar Kılıç, projeden elde ettiği tüm geliri çocuklara bağışlayacağını açıkladı. Kılıç, “Beni takip eden insanlar beni iyi tanırlar zaten. Reklam işinde olmayı da pek sevmiyorum. Bana gelip bu proje anlatıldığında hoşuma gitti. Çünkü bir şekilde insanların tamamının kırsala dönmesi mümkün değil. Altyapı kurulmadan dönülmesi de büyük hüsran olur. O kırsal yaşantımıza değer katarak dönmemiz lazım. Bakın Avrupa’nın en genç nüfusuyuz. İnsanlarımız çoğalıyor. Gençler var. Bunlar bir şekilde şehirlerde yaşayarak hayatlarını devam ettirecek. Çocuklarımızın düzgün, arzu ettiğimiz, istediğimiz bir şehir planında yaşamaları gerekiyor. Eston Şehir Koru da bir başlangıç diye düşünüyorum. Bu bir örnek olsun. Yeni yapılacak evler, tabiatla bağı olan, güzel ilişkilendirilmiş bir mahalle, bu koru sistemi aklıma yattı. Ben de bana yakışan bir şekilde buradan elde edeceğim geliri tamamen kendim seçeceğim, kırsalda yaşayan, okuması için anne babasının gayret ettiği, gayretli olduğunu gözlemlediğim çocukları tek tek seçip onlara bağışlayacağım. Onların eğitimi donanımı, fikirlerimi düşüncelerimi, doğa ve çocuk arasındaki ilişkiyi güzel anlatarak onları beslemek istiyorum. Ben de buradan aldığım geliri onların eğitimine kullanacağım. Hatta bizzat kendi yerime davet edip, yedirip, içirip fikirlerimi düşüncelerimi anlatacağım onlara… Herhalde inşallah onlar da bir yerlere geldiğinde… Belki biri inşaat mühendisi olur, birisi proje çizer, uzman olur, birisine fikir önerir. Benim fikir ve düşüncelerim yayılsın istiyorum.”
Melek GÜNER AKMAN