Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, 1-7 Mart Deprem Haftası’nda, binaları depreme karşı da koruma altına alan ısı yalıtım uygulamalarının önemine dikkat çekti.
6 Şubat Depremi sonrasında yapımına başlanan toplu konut projelerinde aktif rol üstlenen deneyimli firma, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Malatya’da yapımı devam eden deprem konutu projelerine yönelik üretim ve sevkiyat çalışmalarını hızlandırdı.
Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası’nda, binalarımızın depremlere karşı mukavemetinin güçlü olması için yalıtım uygulamalarının önemine dikkat çekti. 6 Şubat Depremi sonrasında yapımına başlanan toplu konut projelerinin çözüm ortağı olan deneyimli firma, bölgeye yönelik üretim ve sevkiyat çalışmalarını hızlandırdı.
Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi olarak, iddialı projelerde çözüm ortağı olduklarını belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, her ihtiyaca uygun şekilde sundukları ürünler ve çözümlerle, büyük projelerin yalıtım danışmanlığı rolünü üstlendiklerini ifade etti. Bu kapsamda 6 Şubat Depremi sonrasında yapımına başlanan toplu konutlara yönelik üretim ve sevkiyat çalışmalarını hızlandırdıklarını açıklayan Murat Savcı, “Uzman ekibimizle deprem bölgesinde saha taraması ve projelendirme çalışmaları gerçekleştiren firmamız, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Malatya’da yapımı devam eden toplu konut projelerinin çözüm ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Projelerde İzocam Camyünü Şilte’nin yanı sıra Foamboard Tip 3000 XPS tercih edilmektedir. TOKİ’nin 264 adet konut ve okul projesinin mekanik yalıtımı için ısıl iletkenlik katsayısı değerine bağlı kalınarak en uygun ürün önerilerini uzman ekibimizle sunmaktayız. Böylece; deprem sonrası inşaatına başlanan konutlarda temel, cephe, komşu duvarlar, çatı ve tesisat detaylarında kullanılan yalıtım ürünlerimizle, enerji tasarrufuyla birlikte konfor sağlarken bina sağlamlılığına da katkıda bulunmaktayız” diye konuştu.
“Isı yalıtım uygulamaları, binaları depreme karşı da koruma altına almaktadır”
Enerji tasarrufu amacıyla kullanılması gereken yalıtım ürünlerinin aynı zamanda nitelikli ürün ve uygulama ile binaların uzun süre aynı dayanıklılığa sahip olmasına destek olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Doğru şekilde hesaplanan, nitelikli malzeme ve işçilikle uygulanan ısı yalıtımı uygulamaları, binalarımızın depreme dayanıklı olması amacıyla almamız gereken en önemli önlemlerden biridir. Isı yalıtım ürünleri, özellikle de binaları depremde ayakta tutan taşıyıcı sistemi koruma altına almaktadır. Doğru ve nitelikli yapılan ısı yalıtımı uygulamaları, ısıl farklar karşısında duvarlarda yoğuşmayı ve rutubet oluşumunu engellemektedir. Dolayısıyla hem ülkemizin ekonomik anlamda kalkınması hem de binalarımızda enerji tasarrufu sağlayabilmemiz için vazgeçilmez olan ısı yalıtım uygulamalarının, binalarımızın depreme dayanıklılığında da kritik bir role sahip olduğunu unutmamamız gerekmektedir” dedi.
İzocam olarak, yüksek ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği sağlayan ürünleri ile yalıtım ihtiyacı duyan tüm alanlarda enerji tasarrufu ve konfor sağlarken, binaları depremde ayakta tutan taşıyıcı sistemi de koruma altına aldıklarını vurgulayan Murat Savcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Tüm binalarda temel, cephe, komşu duvarlar, çatı ve tesisat detaylarında kullanılan yalıtım ürünlerimiz, bina sağlamlılığına da ciddi oranlarda katkıda bulunmaktadır.
300, 350 ve 400 olmak üzere üç ayrı özellikte üretilen İzocam Camyünü Çatı Şiltesi ürünümüz, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılmaktadır. Her türlü çatıya kolaylıkla uyum sağlayan bu ürünümüz, hafif oluşu ve farklı ebatlarda üretimi ile kolay uygulama sağlamaktadır. İzocam Camyünü Çatı Şiltesi ürünümüz, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra yangın güvenliği ve ses yalıtım özelliğine de sahiptir.
İzocam Foamboard ürünümüz ise farklı basma mukavemetlerine göre sınıflandırılmış olup, yüzeyi düz veya pürüzlü üretilebilen ekstrüde polistiren levha olup su yalıtım membranının üzerinde ısı yalıtımı amacıyla kullanılmaktadır. Teras çatılarda, binanın toprak altında kalan duvar ve döşemelerinde, yüksek basma mukavemeti (yük taşıma gücü), özellikle toprakta yer alan minerallere ve bitki köklerine karşı dayanıklı olması nedeni ile tercih edilen İzocam Foamboard, uygulandığı alanlarda yüksek ısı yalıtım performansı sunmaktadır. Ayrıca kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlamaktadır.
Isıl konfor için duvarlarda en etkin uygulamalardan biri de mantolama sistemleridir. İzocam’ın Manto Taşyünü R+ ve Manto İzopor Plus markalarında sunduğu ürünleri, sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13500 ve TS EN 13499’a uygun olarak üretilmektedir. Karbon katkılı ekspande polistiren levha olan Manto İzopor Plus, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra hafifliği ve kolay uygulama özelliği ile usta dostu ürünlerimiz arasında yer almaktadır. Isı yalıtımın yanı sıra ses yalıtımı ve yangın güvenliği aranan cephelerde ise taşyünü esaslı Manto Taşyünü R+güvenle kullanılmaktadır.”