16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİzocam, karbon ayak izini azaltmakta kararlı!

İzocam, karbon ayak izini azaltmakta kararlı!

Türkiye’yi 59 yıl önce çevre dostu ve sağlıklı yalıtımla tanıştıran lider marka İzocam, attığı her adımla karbon ayak izini azaltmakta kararlı! Peki ya siz karbon ayak izinizi nasıl azaltabileceğinizi biliyor musunuz?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzemelerin de kullanıldığı, insan sağlığına zarar vermediği ve çevre dostu olduğu kanıtlanmış ürünleriyle, 59 yıldır yalıtım sektörüne liderlik ediyor. Doğadan ilham alarak doğal olanı destekleyen İzocam, attığı her adımla karbon ayak izini azaltmakta kararlı! Peki ya siz karbon ayak izinizi nasıl azaltabileceğinizi biliyor musunuz?

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Kurulduğu günden bu yana ürettiği yalıtım ürünleriyle 780 milyon ton CO₂’in atmosfere salımını önleyen İzocam, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle seragazı emisyonlarının azaltılması, su tüketimlerinin ve atıksu oluşumlarının sınırlandırılması, alternatif hammadde kaynaklarının üretim süreçlerine adapte edilmesi ve döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdi. “Bugünlere Yalıtım, Yarınlara Yatırım” mottosu ve dünyayı daha iyi bir yuva haline getirme hedefiyle çalışan şirket, çevre dostu tesis hedeflerine katkı sağlayan önemli bir adım atarak, tüm tesisleri için; T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi”ni aldı. Hem karbon salımı azaltımı hem de enerji maliyetlerinin azaltımı hedefi çerçevesinde taşyünü ve camyünü üretim tesislerinde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uygulayan İzocam, yine enerji kullanım azaltımı hedefiyle tüm tesislerinde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledi. Özellikle fırın üreticileri için tasarladığı iğneli tip camyünü ürünlerindeki geliştirmelerle emisyon seviyelerini Avrupa standartlarının da çok altına indiren İzocam, camyünü ve taşyünü ürünlerinin ardından İzocam Foamboard’un ambalajlarını, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel hedeflere olan katkısını vurgulayacak şekilde yenileyerek, çevre dostu bir ambalajlama elde etti. Üretiminde %80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan İzocam, yerel ve en az %30 oranında geri-dönüştürülmüş içeriğe sahip ürünleriyle sürdürülebilirliğe hizmet ederken, ürünlerinin içeriği ile de tüm canlılara ve doğaya sağlıklı bir yaşam sunuyor. İzocam, yalıtım sektöründe, deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyafların vücuttan zararsız bir şekilde atıldığını ispatlayan EUCEB sertifikasına sahip olan ilk kurum olma özelliği de taşıyor. İzocam Taşyünü ve Camyünü, üretiminde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler sayesinde, kullanılan binaların LEED – BREAM gibi yeşil bina sertifikası almalarına olanak sağlıyor. Ayrıca kalıcı bir organik kirletici olan HBCD içermeyen (HBCD Free) İzocam marka XPS ve EPS ürünler ise çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yasaların belirttiği çerçevede üretiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz