27 Eylül 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ MÜ?

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞTÜ MÜ?

Kredi faiz oranı, konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşların yakından takibinde. Ziraat Bankası 2.79 – 2.89 konut kredisi kampanyası ev sahibi olmak isteyen kişilerce takip ediliyor. Konut kredisi faiz oranları son günlerde gündemde yer alan konulardan birisi oldu. Konut kredisi faizleri özellikle ev sahibi olmak isteyen kişiler tarafından büyük önem taşıyor.

Ev sahibi olmak isteyenler için konut kredisi faiz oranları son zamanlarda büyük bir ilgi odağı haline geldi. Ziraat Bankası konut kredisi fazi oranları ve şartları da bu sebeple ön plana çıkıyor. Özellikle son dönemdeki faiz artışları ve yüksek konut kredisi faiz oranları nedeniyle kredi talebinde düşüş yaşandı. Bu düşüşü tersine çevirmek amacıyla Ziraat Bankası, 60 ve 120 aya kadar vadeli konut kredilerinde faiz oranını %2.79’a indirdi. Bu kampanya ile 1 milyon lira kredi alan bir kişi, aylık yaklaşık 29 bin lira ödeme yapacak. Ziraat Bankası’nın 2.79 – 2.89 faiz oranlı konut kredisi hesaplama araçlarını kullanarak farklı kredi tutarları ve vade seçenekleri ön plana çıkıyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları düştü mü, ne kadar?

Ziraat Bankası “Konut Kredisi Ürün Paketi” kapsamında konut kredisi faizini 60 aya kadar yüzde 2.89, 120 aya kadar olan vadede ise yüzde 2.79’a düşürdü. 1 milyon liranın aylık ödemesi 29 bin lira oluyor. Diğer bankalarda yüzde 3’ten yüzde 7’e kadar faiz oranları sunuluyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Ürün Paketinde faiz indirdi. 1-24 ay vade aralığında yüzde 3,09 faiz oranı, 25-36 ay vade aralığında yüzde 2,99 faiz oranı, 37-60 ay vade aralığında yüzde 2,89 faiz oranı, 61-120 ay vade aralığında yüzde 2,79 faiz oranı imkanı sunuyor.

1 milyon lira kredi kullanan birisi 60 ay vadede yüzde 2.89 oranında faizle aylık olarak 35 bin 285 lira ödeme yapması gerekiyor. Aynı şartlarda 120 ay vadede yüzde 2.79 oranında faizle aylık ödeme 29 bin seviyesinde gerçekleşiyor.

Ziraat Bankası tarafından başlatılan bu konut kredisi kampanyasına katılabilmek için belirli şartlar bulunuyor.

Krediye başvuracak kişilerin Bankkart, Kredili Mevduat Hesabı (KMH), BES, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), Konut Sigortası, Kasko ve Eşya Sigortası gibi bankacılık ürünlerinden en az dördüne sahip olması veya başvuru yapması gerekiyor.

Öte yandan kampanyadan faydalanacak kişilerin talimat ürünlerine başvuru yapmaları da şartlar arasında yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz