16 Eylül 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriTOKİ’den taksitle gayrimenkul ve arsa satışı

TOKİ’den taksitle gayrimenkul ve arsa satışı

TOKİ, 43 ilde 310 gayrimenkulü, 32 ilde ise 175 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Arsaların müzayedeleri yüzde 25, 48 ay vadeli düzenlenecek. 43 ildeki konutlar yüzde 25 peşin, 72/120 ay vade, işyerleri ise yüzde 15 peşin ve 60 ay vadeyle alıcılara sunulacak…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 43 ilde 310 gayrimenkulü 20-21 Ağustos’ta, 32 ilde 175 muhtelif arsayı 29 Ağustos’ta açık artırmayla (müzayede) satacak. Alıcılar, 43 ilde satışa çıkarılan konutlara yüzde 25 peşin, 72 /120 ay vade, işyerlerine ise yüzde 15 peşin, 60 ay vade imkanıyla sahip olabilecek. TOKİ, 32 ildeki konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki toplam 174 arsayı yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile satacak. TOKİ, ayrıca İstanbul’da bulunan bir rekreasyon alanını da 29 Ağustos’ta açık artırmayla kiraya verecek. Her iki satış ve rekreasyon alanı kiralamasında açık artırma oturumları, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (Emlak Yönetim) tarafından Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten de “www.emlakyonetim.com.tr” teklif verilebilecek.

UZUN VADELİ ÖDEME FIRSATI

Önce 43 ilde açık artırmayla satışa çıkarılan gayrimenkullere ilişkin detaylara bir göz atalım. Yapılan açıklamalara göre; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’taki 310 gayrimenkul 20-21 Ağustos’ta saat 10.30’da satışa çıkarılacak. Konutların ihalesi 20 Ağustos’ta, işyerlerinin ihalesi ise 21 Ağustos’ta yapılacak. Açık artırma toplantısına katılacak gerçek veya tüzel kişiler, toplantı öncesinde, satın alınmak istenilen taşınmaz adedi kadar katılım teminatını yatıracak. Muhammen bedellere göre belirlenen katılım teminatı tutarları 40 bin ile 500 bin lira arasında değişiyor. Açık artırmaya TC vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran gerçek kişiler ile TC kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler katılabiliyor. İnternet katılımı için başvurular ihaleden bir gün önce kapatılacak. Açık artırma toplantısında teklifler, satış listelerinde belirtilen vadelerle taksitli ödeme şeklinde alınacak. Peşin ödeme indirimi uygulanmayacak. Açık artırma, en yüksek teklifi veren yatırımcıda kalacak. İhale idarenin onayı ile kesinleşecek.

Konutlar; anahtar teslim tarihinden itibaren bir yıl sonrasına kadar üçüncü kişilere devir ve temlik edilemeyecek. İdare, alıcı tarafından yüzde 2 komisyon ve komisyonun KDV’sinin Emlak Yönetim’e ödendiğine dair fatura kendisine ibraz edilmeden satış veya tapuda taşınmaz devir işlemini gerçekleştirmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz